FINA World Swimming Championships

FINA World Swimming Championships holdes i desember. Det konkurreres innen mange grener. FINA World Championships er VM for vannsport. Dette omfatter både svømming, dykking, svømming i åpent vann, synkronsvømming og vannpolo. Alle svømmekonkurransene foregår i et basseng med olympiske mål.

Mesterskapet ble første gang arrangert i 1973, og holdes nå annethvert år. I en periode ble mesterskapet bare arrangert hvert fjerde år, i årene mellom OL, men nå arrangeres mesterskapet hvert andre år, i år som slutter med oddetall.

USA er den aller største nasjonen innen mesterskapet. De har tatt totalt 499 medaljer, 214 av dem i gull. Kina, på andreplass, har tatt totalt 231 medaljer, 103 av dem i gull.

Grenene det konkurreres i er stuping fra 1 meter, 3 meter og 10 meter, synkronstup fra 3 meter og 10 meter, dykking 27 meter for menn og 20 meter for kvinner, svømming i åpent vann 5 km, 10 km og 25 km, og klassiske grener innen svømming innendørs. I tillegg konkurreres det innen synkronsvømming for kvinner og vannpolo for både kvinner og menn.

Konkurransen finner sted i desember i år. Missy Franklin er en svømmer som har gjort det bra i det siste, og hun må regnes som en av favorittene foran neste mesterskap. Blant herrene er det Ryan Lochte og Sun Yang som spås å ha gode sjanser. Spesielt Ryan Lochte er ganske lovende og vil ha lave odds innenfor mesterskapet – han vant blant annet 200 meter freestyle i den siste FINA World Championships 2012 og siden da så har hans karriere kun gått oppover. Verken han eller Missy Franklin kommer altså til å gi noe særlig god utdeling på for eksempel Betsafe.

Mesterskapet får kanskje ikke så stor dekning på norsk TV, men det er ofte mulig å følge konkurransene på nett-TV hos bookmakere og nettkasinoer som tilbyr veddemål. Oddsen gjør også at man ikke trenger å vite så mye om svømming for å forstå hvilke svømmere som har best sjanser til å vinne.